» 19 september 2017

Nepmail van CJIB in omloop

Redactie | 13-07-2017

Voorbeeld van nepmail
SCHAGEN – De inventiviteit van cyberoplichters kent geen grenzen. Nu proberen ze mensen met ‘verkeersboetes’ pootje te lichten. Veel mensen krijgen wel eens een verkeersboete. Bijna iedereen wil dan gelijk betalen. Oplichters weten dat. Zij proberen geld of uw persoonlijke gegevens van u af te pakken, door zich voor te doen als het CJIB. Ze gebruiken daarvoor vaak de mail, maar soms ook een brief of de telefoon.

Het CJIB mailt nooit boetes of aanmaningen


Hebt u een mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Dan is dit altijd een nepmail van oplichters, die zo aan uw geld proberen te komen! Het CJIB mailt nooit boetes of aanmaningen. Klik niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage(n). Hebt u een antivirusprogramma of firewall op uw computer? Controleer dan of u de laatste updates hebt geinstalleerd.

Wat doet het CJIB?


Het CJIB doet altijd aangifte bij de politie. Als zij een betaling ontvangen die niet voor hen is, dan storten zij het bedrag naar u terug.

Wat kunt u doen?


Heeft iemand geprobeerd u op te lichten? Meld dit dan bij de Fraudehelpdesk. Hebt u iets betaald en denkt u dat u opgelicht bent? Doe hiervan dan aangifte bij de politie.

Voorbeelden van nepmails
Het CJIB heeft voorbeelden van nepmails verzameld die mensen hebben ontvangen. 

Telefonisch contact

Bent u gebeld door een medewerker van het CJIB? En denkt u dat dat niet zo is? Dan kunt u altijd bellen om te vragen of het klopt. Het telefoonnummer is 058- 215 95 55.


« Terug