» 19 september 2017

Herinnering in plaats van aanmaning plus boete

Redactie | 12-07-2017
SCHAGEN - Heb je de gemeentelijke belastingen niet betaald? Dan stuurt de gemeente voortaan eerst een herinnering in plaats van meteen een aanmaning inclusief verhoogde kosten. Ter verbetering van de dienstverlening heeft de gemeente dit jaar voor het eerst een herinneringsbrief gestuurd naar inwoners die te laat waren bij betaling van hun de gemeentelijke belastingen.

Voorheen, tot en met 2016, deed de gemeente dit anders. Had iemand de gemeentelijke belasting nog niet betaald? Dan kreeg hij of zij direct een aanmaning mét extra kosten. Niet leuk voor de gemeente om zo’n brief sturen, maar vooral niet leuk voor inwoners om zo’n brief te krijgen. ‘Dat kan anders’ dacht het team Belastingen van de gemeente.

Heb je je belastingen nog niet betaald? Dan ontvang je van de gemeente voortaan eerst een herinneringsbrief. Dit jaar heeft de gemeente er 2100 verstuurd. Hierna volgden veel betalingen, betalingsafspraken, automatische incasso’s, adreswijzigingen en kwijtscheldingen. In totaal maar liefst 1.300. De termijn voor het betalen naar aanleiding van de herinnering is inmiddels voorbij. Het aantal aanmaningen dat de gemeente nu heeft moeten versturen bedraagt 800. In deze aanmaning staan wél de extra kosten die de gemeente in rekening brengt; €7.- voor openstaande bedragen tot €454.- en €16.- voor bedragen vanaf €454.-. Ter vergelijking: in 2016 stuurde de gemeente 1900 aanmaningen. In totaal stuurde de gemeente vorig jaar 25.000 aanslagen.


« Terug