» 19 september 2017

Deelnemers dagactiviteiten Angelapark kunnen eindelijk tuinieren

Redactie | 11-07-2017


WARMENHUIZEN - Begin juli ging een lang gekoesterde wens van deelnemers en medewerkers van de dagactiviteiten van Angelapark in Warmenhuizen eindelijk in vervulling. Al jarenlang wilden zij graag zelf groenten verbouwen en planten tot bloei laten komen. En die mogelijkheid is er nu, mede dankzij de gulle hulp van Bejo Zaden.

Tuinieren op verrijdbare tuintafel


Angelapark heeft sinds kort een nieuwe activiteit aan haar brede aanbod dagactiviteiten toegevoegd. Er is een verrijdbare tuintafel met zinken bak op hoogte. ‘Hierdoor kunnen we nu met elkaar groenten verbouwen, planten zaaien en laten bloeien. We hebben op dit moment al radijs, tuinkers en courgettezaadjes geplant,’ aldus Nicolet Bes, medewerker van de dagactiviteiten. ‘Het valt mij op dat deelnemers het leuk vinden om hier mee bezig te zijn. Veel van hen hadden vroeger ook een volkstuintje of deden veel aan tuinieren. Dankzij Bejo Zaden is het mogelijk om deze mooie planten te zaaien en te laten bloeien. Daar zijn wij hen heel erg dankbaar voor.’

Mede dankzij vrijwilligers


De dagactiviteiten worden bezocht door bewoners die behoefte hebben aan gezelligheid en regelmaat en toch zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Ze drinken koffie, spelen spelletjes, krijgen voorgelezen uit de krant, wandelen, doen boodschappen, enzovoort. Alles hangt af van de behoefte van de deelnemer.

Naast de vaste medewerkers werken er ook vrijwilligers bij de dagactiviteiten van Angelapark. Deze inzet van vrijwilligers is van grote toegevoegde waarde. Lijkt het u leuk om vrijwilliger te zijn bij deze dagactiviteiten? Dan bent u van harte welkom om een keer een kop koffie te gaan drinken om kennis te maken. De dagactiviteiten zijn bereikbaar tussen 9.30 en 16.00 uur op 06-20 98 26 97.


« Terug